2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Knyga "Lietuvos tatuiruočių menas"

   Štai ir populiariausia 2011 metų knyga „Lietuvos tatuiruočių menas“, kurią išleido Meno kūrėjų sąjunga „Mekusa“. Albumo sudarytojai – tatuiruočių meistras Danielius Djačkovas drauge su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininku Dariumi Vaičekausku – norėjo akcentuoti ne tik pačias tatuiruotes, bet ir fotografijose atskleisti jų savininkų asmenybes. Štai kaip atrodo pati knyga:


O čia trumpas knygos aprašymas:

   Abejingų tatuiruotėms nėra. Vieniems jos – menas, kitiems – kalėjimo simbolikos palikimas, tretiems – mada, kurios norisi vaikytis. Tačiau aišku viena: pastaraisiais metais tatuiruočių subkultūra Lietuvoje veržiasi iš pogrindžio ir pretenduoja tapti kinui, muzikai ar tapybai lygiaverte meno šaka.
   Todėl nestebina poreikis apie tatuiruotes kalbėti, laužyti klaidingus stereotipus, šviesti žmones, girtis meistrų pasiekimais. Būtent apie tai – šis pirmasis mūsų šalyje profesionalus tatuiruočių menui skirtas leidinys.
   Jame norėta kreiptis iškart į kelias skaitytojų auditorijas – tatuiruočių meno gerbėjus, nieko apie jas nežinančius, bet sužinoti trokštančius žmones, ir, be abejo, pačius meistrus. Jie leidinyje pasakoja apie savo kelią į tatuiruočių meną, griauna kūno piešinius gaubiančius mitus, stebina akį išskirtiniais savo kūriniais.

Štai kelios nuotraukos iš knygos iliustracijų:






 Albumas, knyga, katalogas, almanachas – nežinia kaip šį leidinį pavadinti, bet aišku viena: jo Lietuvai jau seniai reikėjo! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą